13 Eylül 2018 Perşembe

İÇDAŞ Kanada ve Almanya'ya Kimyasal Tanker Sattı

Türkiye'nin en büyük ağır sanayi şirketlerinden olan İÇDAŞ, Türkiye'ye kazandırdığı çok sayıda yenilikçi projenin yanı sıra yurt dışına yaptığı satışlarla da uluslararası denizcilik alanında Türkiye'yi gururlandırıyor.



Genel Müdürü Bülend Engin önderliğinde geliştirdiği projelerle dünya genelinde öncü olacak başarılara imza atan İÇDAŞ, daha önce de son teknoloji ürünü tersanesinde; inovatif dizaynı ile her türlü kimyasal yükü taşıyabilecek, sofistike ve yüksek teknoloji ürünü kimyasal tanker üretimleriyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. Satışı gerçekleştirilen son gemilerle de denizcilik sektöründeki atılımlarına devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

Türk Gemileri Uluslararası Denizlerde

İÇDAŞ tarafından 2010 yılında inşa edilen ve Kanadalı şirket Coastal Shipping'e satılan gemilerin ikisi de 20.000 DWT kimyasal tanker tipli gemiler ve ana makineleri MAN 6960 KW gücünde. 13.471.080 dolara satılan gemiler Türkiye'nin dünya denizlerindeki gücünü arttırıyor. 2011 yılında inşa edilen İÇDAŞ-11 isimli gemi ise 7500 DWT paslanmaz kimyasal tanker tipinde ve 14.948.920 dolar karşılığında Alman GEFO firmasına satıldı. 2010 yılında inşa edilen bu güçlü teknik özelliklere sahip gemi, çevreci özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Her geçen gün ürün gamını daha da genişleterek yeni istihdam alanları ve son teknoloji ürünü, çevreci tankerler üretmeye devam eden İÇDAŞ; Genel Müdürü Bülend Engin'in geniş vizyonu sayesinde dünya çapında bir ağır sanayi kuruluşu olduğunu ispatlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder