24 Eylül 2018 Pazartesi

İÇDAŞ Fen Lisesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Teknoloji, uzay ve havacılık festivali TEKNOFEST'te yarışan İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencileri; Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi'nde üçüncü olarak ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. 



1,5 yıl süren hazırlığın ardından İstanbul Yeni Havalimanı'nda muhteşem şovlarla açılan TEKNOFEST, Türkiye'nin uzay ve havacılıkta hak ettiği yere gelmesi amacıyla düzenleniyor. Ziyaretçilerin yanı sıra katılımcı firmalar tarafından da ilgiyle karşılanan festival, düzenlenen yarışmalarla da gençleri teknoloji ve havacılığa yönlendirmeyi amaçlıyor.

Ortaya koyduğu kalıcı eserlerle geleceğe değer katan İÇDAŞ, Genel Müdür Bülend Engin önderliğinde devam ettirdiği eğitim yatırımlarıyla da Çanakkale'yi Türkiye genelinde gururla temsil ediyor.

Roket Yarışmalarında Kıran Kırana Mücadele

Ümit Dağıstanlı, Ahmet Dağıstanlı, Emin Berke Tülümen ve Yusuf Burak Dağıstanlı'dan oluşan MAVERA 1; 1715 metre yüksekliğe ulaşan roketleriyle muhteşem bir başarıya imza attı. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi'nde üçüncü olan İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencileri, plaketlerini ve üçüncülük ödülü olan 20.000 TL değerindeki çeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.

Yarışma Komitesi’nden fırlatma onayı almış roketin sorunsuz bir şekilde ateşlenip rampadan çıkması sonucunda yeterli yüksekliğe ulaşmasıyla neticelenen roket yarışları, ziyaretçilerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmalara Türkiye'nin farklı yerlerinden çok sayıda ekip katılım gösterdi.

Bilim, teknoloji, sanat ve spor alanındaki başarılarıyla Çanakkale'yi gururlandıran öğrenciler, İÇDAŞ'ın eğitim alanındaki yatırımlarının ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gösteriyor. İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin'in Çanakkale Biga'da açılışını gerçekleştirdiği ve İÇDAŞ tarafından devletimize hibe edilen İÇDAŞ Fen Lisesi'nde 700 öğrenci eğitimine devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder