30 Temmuz 2018 Pazartesi

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu Siyasetçilere Seslendi


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale'nin geleceğinin siyasi polemiklerden daha önemli olduğunu belirterek dayanışma çağrısında bulundu.


Geleceğe somut eserler bırakmanın öneminden bahseden Semizoğlu; "Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentimizin gelişimi için çalışmak, iş dünyasının önünü açarak rekabet güçlerini artırmak asli görevimizdir. Bu görev; 7100 üyenin sorumluluğunu unutmadan, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerimize bağlı kalarak reel ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek, gelişmelerle birlikte gelen sorun ve fırsatlara göre yeni projeler üretmek, yapılanları da desteklemek anlamına gelmektedir." dedi.

Siyasilere Sitem Dolu Sözler

Ortak noktalarda birleşmenin Çanakkale için oldukça faydalı olacağına dikkat çeken Selçuk Semizoğlu; "İş dünyası vefalıdır, verilen destekleri, yapılan fedakarlıkları, gösterilen çabaları unutmayız. Mutlu olur, her zaman şükranla anarız. Bunun yanında, ilgisizliği ya da takılan çelmeleri de unutmayız. Çanakkale menfaatine dillendirilen taleplerimizden, projelerimizden siyasi polemik konusu yaratılması da bizleri üzmektedir. Böyle bir durum , projelerin gerçekleşmesini engellemek ya da süreci yavaşlatmaktan öte bir işe yaramaz. Çözüme yönelik olmayan her konuşma zaman ve enerji kaybıdır. Siyasetin öznesi insan, amacı refah ve huzur sağlamaktır. Siyaset insandan ve ekonomiden koparsa, kaygılı esnaf ve ümitsiz girişimciler çoğalırsa kime ne faydası olur? Bu tarz bir siyaset ilimize, ülkemize ve siyasetçinin kendisine ancak zarar verir." diyerek iktidar ve muhalefet partisi mensuplarını siyasetin kutuplaştırıcı atmosferinden uzak durmaya davet etti.

Sözlerini; "Bu topraklarda bağımsızlık mücadelesi veren atalarımıza borcumuzu ekonomik zaferlerle ödemeliyiz. Bunun için gerekli potansiyel, Çanakkale ve ülkemize hizmet etme aşkı, Çanakkale ruhu, Çanakkale iş dünyasında mevcuttur. Siyaset üstü çalışma anlayışı, kolaylaştırıcı yaklaşımları ile tüm siyasilerimizin de 17 Plaka olarak yanımızda olduğundan şüphe etmek istemiyoruz. Geleceğimiz bu anlayışta ve bizim elimizdedir." diyerek sürdüren Semizoğlu, istendiği takdirde çözümü bulunmayacak sorun olmadığını belirtti.

Ezine Gıda İhtisas OSB'si Umut Veriyor

2018 Troya Yılı'nın Çanakkale'ye kazandırdığı en kalıcı eserin Ezine Gıda İhtisas OSB'si olduğunu ifade eden Semizoğlu; "AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, o dönemin Kaymakamı şimdi Siirt Valisi olan Sayın Ali Fuat Atik’e, şimdiki Kaymakamımız Sayın Ali İkram Tuna’ya, Ezine Belediye Başkanı Sayın Haluk Babaoğlu’na, o dönem Yönetim Kurulu Başkanımız olan ve maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli büyüğümüz İÇDAŞ Genel Müdürü Sayın Bülend Engin’e ve tüm emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." diyerek projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder