6 Haziran 2018 Çarşamba

İÇDAŞ Yelkencileri Bülend Engin'nin katılımı ile Çanakkale Boğazı'na Çiçek Bıraktı


İÇDAŞ Yelkencileri Bülend Engin'nin katılımı ile Çanakkale Boğazı'na Çiçek Bıraktı
Sadun Boro'ya Çanakkale'nin Genç Yelkencilerinden Anma İÇDAŞ Yelkencileri Çanakkale Boğazı'na Sadun Boro İçin Çiçek Bıraktı
Dün (Cuma günü) hayatını kaybeden deniz aşığı Sadun Boro, Çanakkale Boğazı'nda İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Takımı tarafından anıldı. Kollarına siyah kurdela bağlayarak denize çiçek bırakan genç sporcular Sadun Boro için saygı duruşunda bulundular. 
Geçtiğimiz Ocak ayında İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Okulu'nu ziyaret eden Sadun Boro'nun ölüm haberi genç sporcuları üzüntüye boğdu. Dünyayı teknesiyle dolaşan ilk amatör Türk denizcisi olan Sadun Boro'yla tanışan genç sporcular onunla sohbet ederek, okyanuslara açılmaya söz vermişlerdi. Deniz aşığı Sadun Boro'nun ölüm haberinden sonra İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken sporcuları cumartesi günü antrenman öncesi anma töreni düzenlediler. Genç sporcular, usta denizcinin anısına Çanakkale Boğazı'nda yelken açtılar. 
Düzenlenen anma töreninde konuşan İÇDAŞ Spor Kulübü temsilcisi Şehnaz Doğruyol “Sadun Boro kulübümüzü ziyaret ettiği günü asla unutmayacağız. Dünya denizlerine imzamızı atan deniz aşığı bir insan, örnek mücadelesi ile çocuklarımıza rehber oldu. Vefatı deniz sevdalısı olsun olmasın herkesi üzüntüye boğdu. Kendisini kısa süreli de olsa misafir ettik. Bizlere söylediği motive edici, onurlandırıcı sözleri İÇDAŞ ailesi olarak hafızalarımızda yaşatıyoruz” dedi. 
Genç sporcular adına Hilal Özsoy da şunları söyledi: “Dünya denizlerine yelken açıp büyük mücadelelerle hedefine varan Sadun Boro'nun ölümünden dolayı üzüntülüyüz. O bizim Sadun dedemizdi. Kendisinin efsanevi yolculuğunu okuyor, biliyorduk. Bizim kulübümüze geldiği gün çok mutlu olduk. Onunla tanışmak bize gurur verdi. Bizler de tıpkı Sadun dedemiz gibi dünya okyanuslarında Türk bayrağını dalgalandıracağımıza söz veriyoruz”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder