31 Mayıs 2018 Perşembe

Çanakkale'de Her Yerde İÇDAŞ İmzası


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent TuranAK Parti milletvekili Ayhan GiderVali Orhan TavlıÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SemizoğluBiga Belediye Başkanı İsmail IşıkÇanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir başta olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılış konuşmasında İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, Çanakkale için var olduklarını dile getirerek, “Biz Çanakkale’mizin ve Çanakkale halkının kalkınmasını ve öne çıkmasını istiyoruz. Bunun için projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Kendimiz için değil Çanakkale için bu hizmetleri yapıyoruz.” dedi. Türkiye’nin ve bölgemizin önde gelen ağır sanayi kuruluşu İÇDAŞ A.Ş. arkeolojik kazı sponsorluklarının yanı sıra toplumsal gelişim için eğitime çok kıymetli yatırımlar yapıyor. Bunlardan biri de Biga Fen Lisesi. Haziran 2017’de temeli atılan İÇDAŞ Fen Lisesi bir yılda tamamlandı. İÇDAŞ Anaokulu ise 8 ayda tamamlanarak hizmete hazır hale geldi.
Yağmura karşın konuşmasını kesmedi
Yağmura yakalanan törende, konuşmasını kesmeden sürdüren Bülend Engin “İÇDAŞ özel okul, özel hastane yapmadı, yapmayacak. Yaptığımız okulları daima devletimize, Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik” diyerek milli duruşunu özetledi. Bülend Engin, konuşmasının devamında “Yüce Allah’ın ilk emri ‘oku’… ve bir ayetinde de diyor ki ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ Okumak ve bilmek bizim öncelikli hedefimiz. Bu bakış açısıyla İÇDAŞ olarak biz eğitim ve öğretim hayatımıza verdiğimiz desteği canı gönülden sürdürüyoruz. Paylaşmanın yüce mertebesinin de farkında olarak ‘Veren el; alan elden üstündür’ hadisini şiar edinerek; üzerimize düşen ne varsa; layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. Bülend Engin, konuşmasını söyle sürdürdü: “Bugün burada İÇDAŞ Fen Lisesi ile İÇDAŞ Anaokulu‘nun teslim töreni için bir araya geldik. Bu güzel buluşmaya katılan sizlere ve katılamasa da mesajlarıyla, selamlarıyla bizlerle olduklarını ileten başta devletimizin temsilcilerine, yöneticilerine ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin ortaya çıkmasını sağlayan İÇDAŞ’ı bu memlekete kazandıran, memleket sevdalısı Aslan ailesini ayrıca selamlıyor ve gönülden teşekkürlerimizi iletiyorum. Kimi dostlarımız diyor ki ‘Çanakkale’nin her yerinde İÇDAŞ adını görüyoruz’… Bu sözler bize onur veriyor ve şevkimizi arttırıyor.Bizim şevkimiz arttıkça şu mübarek topraklara, Çanakkale’mize olan katkımız da çoğalıyor. Bugün burada modern donanımlı bir fen lisesi ve anaokulunu teslim ediyoruz. Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İÇDAŞ’ın bölgedeki yatırımları
İÇDAŞ firması, sosyal sorumluluk projelerini sadece Biga’da değil, tüm bölgede yapmakta. Bu yatırımlardan ilk akla gelenlerini Truva, Assos, Apollon Smintheus, Parion, Alexandre Troas kazıları… Bu kazılar, Çanakkale’de yapılıyor.Bülend Engin konu ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için Organize sanayi bölgemize 10.000 metrekare kapalı Fuar Alanı, esnafımıza modern bir Ticaret Sitesi kazandırmak istedik. Çanakkale Boğazı’nda mükemmel bir Yat limanı ve ayrıca Kruvaziyer iskelesi yapılması için elimizi taşın altına koyduk. İÇDAŞ Fen Lisesi 14 bin metrekare kapalı alana sahip. 480 öğrenci kapasiteli lisede 24 derslik bulunuyor. 24 dersliğe ilave olarak okulda son teknolojilerle donatılmış 3 laboratuvar, 1 adet kapalı eğitim salonu da yer alıyor. Lisede 1 kütüphane ile 1 adet de açık basketbol sahası bulunuyor. Biga’nın çalışan annelerine derman olması için İÇDAŞ Anaokulu’nda 160 çocuğumuz barınabilecek. Çocuklarımıza ev konforunda hazırlanan anaokulunun kapalı alanı 1250 metrekare. 2 kat artı 1 bodrum kattan oluşan binada 4 derslik bulunuyor. Çocukların eğlenerek öğrenmeleri için de 2 faaliyet alanı yer alıyor. Bodrum katta mutfakla birlikte 1 genel yemekhane hizmet veriyor. Fen lisesi ve Ana okulunun açılışına müteakiben verilen iftar yemeğinde binlerce kişi bir araya geldi ve birlikte aynı sofrayı paylaştı.
Vali Orhan Tavlı:
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı konuşmasında İÇDAŞ’ın kurucusu ve sahibi Aslan ailesine ve genel müdürü Bülend Engin’e bu girişimlerinden dolayı teşekkür etti. Bu eğitim yuvalarında öğrenim görecek öğrencilerin Türkiye’nin geleceğini aydınlatacağına işaret eden Tavlı, “Bu okulun yapılmasında, fikrinin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni açılan İÇDAŞ Fen Lisesi’nde öğrenim görecek öğrencilerimize de öğrenim hayatlarında ülkemize ve milletimize temelleri bu okulda atılacak katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:
Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasetçilerin çocuklarımızı böyle okullarda okutmak için üzerine görev düştüğüne işaret ederek, “Özel sektör ile devletimiz ortak işlere imza attığında neler başarabileceğini bugün gördük. Çocuklarımızın böyle okullarda okumasını sağlamak bizim görevimiz. Biga’da Fen Lisesi olmaması son derece üzücüydü. Biga için Fen Lisesi olmazsa olmazımız dedik ve İÇDAŞ omuz verdi ve yaptık. İÇDAŞ, yerli ve milli uçak gemisi yapmak için yatırım yapıyor. Yerli silah ve uçak gemisi bizim ilimizde yapılacak. Bundan gurur duyuyoruz” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider:
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, açılış töreninde yaptığı konuşmada Biga’da tören yapmanın farklı olduğuna değinerek, “Biga’mız için Fen Lisesi belki gecikmiş bir yatırımdır ama geç de olsa bu kıymetli eser yapılmıştır. Gittiğiniz her yerde, yolda izde İÇDAŞ tabelası görüyorsunuz, her yerde var. Bu bizim göğsümüzü kabartıyor. Kendilerine eğitime yaptıkları yatırımları ve katkıları için sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder