25 Ağustos 2017 Cuma

Çanakkale Vergi, İhracat ve Tescil Rekortmenleri Ödüllendirildi


Çanakkale’de 2015-2016 yıllarında yüksek düzeyde ticari kazanç beyan eden, döviz kazandıran ve tescil işlemi gerçekleştiren üyelerimizin onurlandırılması münasebetiyle düzenlenen “Çanakkale’nin Yıldızları Ödül Töreni” Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.
Ödül töreninde; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyanık, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin , Meclis Başkanı Osman Okyay, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale İlçe Oda ve Borsa Başkanları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri hazır bulundu.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay; “Hepinizi şahsım ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum. Eskiler, “Marifet iltifata tabidir” derler. Bugün Çanakkale’mizde yüksek düzeyde vergi beyan eden ve yüksek düzeyde ihracat yapan üyelerimizi alkışlamak, onlara bu şehri taşıdıkları için teşekkür etmek üzere bir aradayız. TOBB’un değerli Başkanı’nın bütün Anadolu’da, bulunmaktan en çok memnuniyet duyduğu törenlerin başında bu ödül törenlerinin geldiğini biliyorum. Çünkü iş dünyası olarak bizim sevdamız, daha çok iş ve aş üretmek.
“TÜRKİYE’NİN KARŞI KARŞIYA BULUNDUĞU BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN YATIRIM VE ÜRETİM YAPAN, İSTİHDAMI ARTIRAN, İHRACAT YAPIP DÖVİZ GETİREN, VERGİ ÖDEYİP ÜLKEDE ÇARKLARIN DÖNMESİNİ SAĞLAYAN GİRİŞİMCİLERİMİZ, HER TÜRLÜ ÖVGÜYÜ HAK EDİYORLAR. ÖZELLİKLE GEÇEN YILIN 15 TEMMUZ’UNDAKİ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE MEYDAN OKURCASINA EKONOMİYİ YÜZDE 2.9 BÜYÜTME BECERİSİNİ GÖSTEREN TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ, GÜCÜNÜ VE ÜLKE SEVGİSİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR.”
Sayın Başkanım, Biz, Türkiye’nin müthiş potansiyeline yürekten inanıyoruz. 2000’li yıllarda büyük bir kalkınma hamlesine imza atan bu ülke, ekonomide yeni bir başarı hikayesi daha yazmaya muktedirdir.Bu yolda ülkemizin reform yapma iradesini daima taze tutmaya, üzerinde bulunduğumuz bu dünyanın en güzel topraklarının hakkını vermeye mecburuz.
“BU ÜLKENİN MAYASINA KATILMIŞ ÇANAKKALE RUHU, BİZE BU SORUMLULUĞU VE AYNI ZAMANDA BU GÜCÜ VERİYOR.”
Türkiye’nin, insan, teknoloji ve tasarımı odak alan yeni bir sanayi atağıyla yürüyeceği dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinde, Çanakkale gibi şehirlerin kritik önemi olduğuna inanıyorum. Ülkemizde sanayi işletmelerinin yüzde 71’i 12 şehre yayılmış durumda. Çanakkale, sanayi merkezi Marmara’nın içinde olduğu halde bugüne kadar yeterince yatırım çekebilmiş değil. 500 büyük sanayi kuruluşu arasında giren 5 kurumumuz var. Şehrimizde, AR-GE departmanı bulunan şirket sayısı 26. İller arası rekabetçilik endeksinde 26’ncı sıradayız. Fakat Çanakkale’nin geleceğinin bugünden çok daha parlak olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu şehir, ülkemizi hedeflerine taşıyacak iki önemli koridordan biri olan İstanbul-İzmir koridorunun tam kalbinde. 2023 yılında tamamlanması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü, şehrimizi çok daha ulaşılır kılacak.

Gelecek 10 yılın en önemli çekim merkezlerinden birinin Çanakkale olacağına hiç kuşku yok.
Sayın Başkanım, Değerli misafirler, Bu şehri parlak bir geleceğe hazırlama görev ve sorumluluğu hepimize düşüyor. Sadece daha ulaşılabilir olmak Çanakkale’yi tek başına bir cazibe merkezi yapmaz. Daha yaşanabilir, daha sosyal, daha çevreci, daha düzenli, daha akıllı bir şehir olma hazırlıklarımızı hızlandırmalıyız.
Bu vesileyle TOBB ve Çanakkale Valiliğimizin öncülüğünde bugün hizmete açtığımız sosyal bilimler lisesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.60 yıl önce Çan’ın kıraç toprağına bir sanayi çınarının tohumunu atarak Anadolu’ya sanayiyi yeşertme cesareti aşılayan rahmetli babam Sayın İbrahim Bodur başta olmak üzere, bu şehirde taş üstüne taş koymuş herkesi saygı ve minnetle anıyorum.
Kıymetli vergi ve ihracat şampiyonları, Verdiğiniz emeğin, döktüğünüz alın terinin her damlasının her türlü övgüye layık olduğunu bilin ve lütfen bugün ödüllerinizi göğsünüzü kabartarak alın. Yolunuz açık, kazancınız bol olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çanakkale’nin Yıldızları Müşterek Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin 80 milyon için farklı bir anlamı olduğunu belirterek, “Bu milletin dirilişini müjdeleyen şehirdir Çanakkale. Bugün başımız dik, bu topraklarda yaşıyorsak, Çanakkale’de başlayan milli direniş ve istiklal ruhu sayesindedir. Çanakkale, ümidin inanca, inancın başarıya döndüğü yerdir. Allah, bu toprakları, bu vatanı korumamız için bize güç, kuvvet versin, bizleri ecdadımızın mirasına layık bir millet olmamızı nasip etsin” dedi.
Törende; Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da Çanakkale’nin ekonomisi ile orta ve uzun vadede yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vererek ödül almayı hak eden firma sahiplerine bölgeye sağladıkları katma değer için teşekkür ettiler.
Tören yüksek düzeyde ticari kazanç beyan eden, döviz kazandıran ve tescil işlemi gerçekleştiren Oda ve Borsa üyelerine ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder