23 Temmuz 2017 Pazar

Vali Yazıcı, Gmka'nın Dönem Başkanı Oldu


Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) dönem başkanlığını Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı devraldı.
GMKA'nın Toplantı Salonun'da gerçekleşen Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Güney Marmara Kalkınma Ajansı dönem başkanlığı görevini, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'ya devretti.
Dönem başkanlığı görevini devralan Yazıcı, bölgenin kalkınması için faaliyet yürüten ajansların en iyi şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
GMKA'nın bölgede bir çok projeye destek verdiğini hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın görevi, ekonomik, sosyal, kültürel ve alt yapı yönünde gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız, gerekse de özel sektörün yapacağı yatırımlara finansal destek olmaktır. Ajans Balıkesir ve Çanakkale illerimizin bölgesel ve ekonomik olarak gelişmesi için imkanları ölçüsünde kendisine sunulan projelere destek olmaya çalışıyor ve bundan sonrada aynı gayreti gösterecektir. Sayın Valimize ve tüm yönetim kurulu üyelerine geçmişte verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum."
Tavlı ise, Çanakkale Valisi olarak yürüttüğü GMKA dönem başkanlığını Balıkesir valisine devrettiğini belirterek, "Bu noktada, başta yönetim kurulu üyelerimiz ve kalkınma kurulunda görev yapan kurum ve kuruluş temsilcileri ile ajans personeli olmak üzere, kalkınma ajansımız tarafından kuruluşundan bugüne kadar başarıyla yürütülen tüm çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülend Engin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve GMKA Genel Sekreter Vekili Kasım Özek katıldı.


kaynak : www.bulendengin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder