11 Temmuz 2017 Salı

ÇTSO Başkanı Bülend Engin “Kıyamete dek demokrasi nöbetindeyiz”



Türk milleti, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması uğruna yedi düvele karşı kanını canını ortaya koyarak Kurtuluş Savaşı destanını yazdı. Kurtuluş Savaşı’nda 7’den 77’ye kadınıyla erkeğiyle hürriyet ve bağımsızlık aşkını bütün dünyaya haykırdı.
İşte bu yüce millet, 15 Temmuz 2016’da da yeni bir kurtuluş savaşı destanını yine kanıyla canıyla yazdı. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla demokrasisine, hürriyetine, memleketine sahip çıktı.
Ülkesini işgal etmek isteyen hainlere karşı durarak; demokrasisine, kendi seçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hükümetine sahip çıktı.
Ülkemizde, dünya tarihinde daha önce görülmemiş bir şeytani plan uygulanmak istendi.
İçimizdeki vatan hainleri, satılmışlar olarak devletimizin kılcal damarlarına kadar girmiş olan “FETÖ terör örgütü” olarak adlandırılan bu yapı; 15 Temmuz 2016’da, yabancı düşman kuvvetlerinin de desteğini alarak devletimizi yıkarak bu güzel memleketi Sevr öncesine götürmek istedi.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletimizin büyük mücadelesi bu işgal girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağladı. Demokrasimize, 250 şehit vererek milletçe sahip çıktık. Demokrasisine sahip çıkan, devletine sahip çıkan bu yüce millet bir yıl sonra yine aynı hassasiyetle, bilinç ve idrakle yine demokrasisine sahip çıkıyor. Tarihte olduğu gibi bu her zaman böyle olacaktır, kimsenin şüphesi olmasın!
Hakimiyet milletindir. Türk milletinin, millet olma şuuru ve bilincinin ne denli yüksek ve ulaşılmaz olduğu 15 Temmuz 2016’da bütün dünyaya bir kez daha ispatlanmıştır.
Bu millet, vatanını, ülkesini, demokrasisini Çanakkale ruhuyla savundu. İçimizdeki FETÖ yandaşları bir bir temizleniyor. Devletimizin, FETÖ terör örgütüne karşı yürüttüğü başarılı operasyonlar her gün katlanarak sürüyor. Böylesine milli bir görevde, milli davada daima devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum.
Allah’ın verdiği bir canımız var. Onu da bu milletin hür yaşaması, devletimizin sonsuza kadar var olması için seve seve veririz. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulandı. Bu memleket şehit kanlarıyla canlarıyla kuruldu. Bu kahraman millet, topraklarımızda gözü olanlara daima haddini bildirecektir.
Bu devlet, kökü bin yıllar öncesine dayanan, kahramanlık destanlarıyla dolu bir tarihe, kültüre ve geçmişe sahiptir. Devletimizin ve milletimizin gücü işte bu geçmişten, bu mücadelen, bu ruhtan gelir.
15 Temmuz’da devletimizle milletimiz tek vücut olarak hainleri bertaraf etti. Demokrasimize devlet ile millet el ele vererek sahip çıktı. Bu millet var oldukça; ay yıldızlı şanlı bayrağımız, demokrasi rüzgarında kıyamete dek dalgalanacaktır.
Vatanımız ve demokrasimiz için canını hiç düşünmeden veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize hürmetlerimizi sunuyoruz.
Demokrasi nöbetimizin kıyamete dek süreceğini hatırlatarak, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü’nü kutlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder