27 Temmuz 2017 Perşembe

Bülend Engin ‘in Başkanı Olduğu ÇTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısını Yapıldı



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy“ İş Dünyasının Üzerindeki Mali Yük ve Bürokrasi Ne Kadar Hafiflerse Ürünlerimizin Katma Değeri Artacak , Bunun Ekonomiye Yansıması da O Kadar Fazla Olacaktır. Her Ne Yaşanırsa Yaşansın Bir Gerçek Var Ki, Üretmeye Devam Ettiğimiz Sürece Sorunların Üstesinden Gelebiliriz.”
Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Murat Aydoğdu; “Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İle Birlikte Proje Hazırlıyoruz. % 50’si Bakanlıkça Hibe Şeklinde Sağlanacak Mali Destek İle Akredite Bir Laboratuvar Kurmayı ve Gıda Firmalarımızın Dışarıda Yaptırma Zorunda Kaldığı Test ve Tahlillerin Burada Yapılabilmesini Hedefliyoruz. % 50 Kısmı da Üniversite ve Oda Tarafından Karşılanacak Proje Çalışanları da Gönüllülük Esası İle Görev Alacaklar ve Onların Katkıları da Eş Finansman Olarak Yansıyacak.”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy; “Sayın Meclis Üyeleri, Meclis Başkanlığı adına hepinizi saygı ile selamlıyorum, Temmuz ayı Meclis toplantımıza hoş geldiniz. Toplantıya aslında Meclis Başkanımız Osman Bey başkanlık edecekti ancak 60.Yıl Seramik Bayramı programının yoğunluğundan dolayı aramızda çok az durabilecek o yüzden bu görevi son anda ben üstlendim.
Değerli arkadaşlar, Öncelikle arka arkaya yaşanan deprem ve sel felaketlerinden dolayı geçmiş olsun diyorum. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü vesilesi ile de, vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
“Gerçek Gündemimiz Olması Gereken Ekonominin; Yeni Reform Paketleri, Destekler, Kredi Kolaylıkları, Yapılandırma Kanunları, İstihdam Teşvikleri ile Esnafımızı, Tüccarımızı ve Sanayicimizi Rahatlatarak Hareketlenmesini Temenni Ediyorum.”
İş dünyasının üzerindeki mali yük ve bürokrasi ne kadar hafiflerse ürünlerimizin katma değeri artacak, bunun ekonomiye yansıması da o kadar fazla olacaktır. Her ne yaşanırsa yaşansın bir gerçek var ki, üretmeye devam ettiğimiz sürece sorunların üstesinden gelebiliriz.”
Yönetim Kurulu adına konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Murat Aydoğdu;
“15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyetini hedef alan hain girişimin yıldönümünde, bu mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyoruz.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale İli Oda ve Borsaları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katılımı ile 13 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 11.00'de ortak basın açıklaması yaptık. Birlik ve beraberlik ile, bu girişimden olumsuz etkilenen ekonomimizin en kısa zamanda toparlanarak atılım yapacağına inancımız sonsuzdur. Veriler de bu inancımızı destekliyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ailesine 2017 yılı başından bugüne kadar 346 üyemiz dahil oldu, 93 üyemiz çeşitli sebeplerden kaydını sildirdi. Ticaret Sicil Müdürlüğünde toplam 1247 tescil işlemi yapıldı. Haziran ayı Meclis toplantımızdan bugüne kadar ise 66 yeni üyemiz kayıt yaptırdı, 20 üyemiz de kaydını sildirdi. Daha önce Vergi dairesine veya bankaya yatan harçlar 2017 yılı itibari ile Odamız tarafından tahsil edilmeye başlanmıştır. Odamızca yapılan toplam Harç Tahsilat Tutarı 25 Temmuz tarihi itibarı ile 652.632,25 TL’dir.Ayrıca biliyorsunuz; 2017 yılı itibariyle noterler tarafından tasdik edilen kuruluş sözleşmeleri, tescil talepnameleri de Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce yapılabilmektedir. 25 Temmuz tarihine kadar 139 adet tasdik yapılmıştır.
Değerli Meclis Üyeleri, 

UR-GE Projemizin ilk adımı olan İhtiyaç Analizi çalışması tamamlandı. Bundaki süreçte firmalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yol haritası çerçevesinde ilerleyeceğiz ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca; UR-GE projemizi destekleyen yeni iki proje için de başvuruda bulunmaya karar verdik. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile birlikte proje hazırlıyoruz. % 50’si Bakanlıkça hibe şeklinde sağlanacak mali destek ile akredite bir laboratuvar kurmayı ve gıda firmalarımızın dışarıda yaptırma zorunda kaldığı test ve tahlillerin burada yapılabilmesini hedefliyoruz. % 50 kısmı da Üniversite ve Oda tarafından karşılanacak, proje çalışanları da gönüllülük esası ile görev alacaklar ve onların katkıları da eş finansman olarak yansıyacak.
Diğer Projemiz de, Türk Patent ve Marka Kurumunun hazırladığı ve uyguladığı “Türk KOBİ’lerinin İnovasyon Kapasitelerinin Geliştirilmesi” konulu Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi. Yine ÇOMÜ ile ortak başvuru yapıyoruz.Bu proje ile de patentlerdeki bilgi hazinesinden KOBİ’leri haberdar etmek ve sahada doğrudan birebir danışmanlık hizmeti vererek KOBİ’lerin teknolojik durumlarının fotoğraflarını çekerek KOBİ’lerin gelişme yönü hakkında fikir ve yol haritası oluşturulması amaçlanmaktadır. % 100 hibe olarak desteklenen bu programda firmalara yönelik birebir danışmanlıklar, özel eğitim/çalıştaylar ve genel eğitim/seminerler olacak.
“Çanakkale'mizin Gıda Üretim Potansiyelinin Bilincindeyiz. Bu Potansiyeli Ekonomiye Kazandırmak İçin, Ürünlerimizin Hak Ettiği Değeri Bulması İçin ,Marka Değerlerimizi Dünyaya Tanıtmak İçin Çalışıyoruz. Bu Çalışmaların Planlı ve Programlı Olmadan Başarıya Ulaşması , Pazar Payımızın Artması Mümkün Değil. Bu Yüzden Projeleri Önemsiyoruz, Üyelerimizn de Sahiplenmesi ile İnşallah Sonuçlarını Alacağız ve Çanakkale Kazanacak.”
Sözlerime son vermeden önce; 60 yıl önce bu topraklarda doğan Kaleseramik Markasını yaratan değerli büyüğümüz Merhum İbrahim Bodur’u rahmetle anıyor, bu vesile ile mirasını en iyi şekilde koruyarak geliştireceklerine inandığımız Sayın Zeynep Bodur Okyay Hanımefendi ve Meclis Başkanımız Sayın Osman Okyay’ın Seramik Bayramlarını da huzurunuzda kutluyorum. Sağlık ve başarı dileklerimle konuşmama son verirken hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”
Meclis ve Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmalarının ardından ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Üyesi İlker Altın 2017 Haziran ayı mizanı ile ilgili raporu okudu ve rapor Meclis hazirunu tarafından onaylandı.
Haziran ayı Hesap İnceleme Raporunun okunup onaylanmasından sonra, Meclis Üyesi Armağan Aydeğer tarafından “2018 Troia Yılı” çalışmaları hakkında yapılan lobicilik faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Haziran ayı toplantı tutanağı onaylandı. Azami fiyat tarifelerinin görüşülüp onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konular görüşülerek Temmuz ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder