26 Temmuz 2017 Çarşamba

2018 Troia Yılı Çalışmalarına Yeni Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’dan Tam Destek



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile başlayan ve Çanakkale Valiliği koordinasyonda yürütülen “2018 Troia Yılı”ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.
2018 Troia Yılı hazırlıkları çerçevesinde; Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ Başkanlığında, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, ÇTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu, ÇTSO Turizm Komitesi ve Meclis üyesi Armağan Aydeğer, ÇTSO Turizm Komitesi ve Meclis Üyesi Ahmet Çelik ‘den oluşan heyet Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan’ın koordinasyonunda 24 -25 Temmuz tarihlerinde Ankara’da bir takım temaslarda bulundu.
Heyet ilk olarak 24 Temmuz tarihinde Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’u makamlarında ziyaret etti. Görüşmede Milli Parklar Genel Müdürlüğü himayesinde bulunan Troia Milli Parkı içinde gerçekleştirilmesi planlanan alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgi alış verişi yapıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantıda Troia Müzesinin yapım ve hizmete girmesi süreci ile ilgili hususlar görüşüldü. Troia Müzesinin 2018 yılı içinde mümkün en erken zamanda tamamlanması için tüm imkanların en üst düzeyde kullanılması yönünde Genel Müdür Yalçın Kurt tarafından ilgililere gerekli talimatlar verildi.
25 Temmuz tarihinde heyet öncelikle TANAP- SEİP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı) Sosyal Sorumluluk Projesi yetkilileri Fatih Erdem ve Gizem Kurt ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Milli Park içinde gerçekleştirilecek üst yapı çalışmaların ve uluslararası projelerin desteklenmesi ile ilgili olumlu görüşler ifade edilerek TANAP yönetim kurulunda görüşülmesi, projelerin yazılı bildirilmesi üzerine fikir birliğine varıldı. TANAP – SEIP kapsamında 2018 Troia Yılı içinde planlanan çalışmaların desteklenmesi yönünde TANAP yöneticilerinin olumlu görüşleri ile toplantı sona erdi.
“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ; 2018 TROİA YILININ BAŞARISI İÇİN BAKANLIK OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ”
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Av. Bülent Turan’ın makamında ve başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın, Prof. Numan Kurtulmuş’a 2018 Troia Yılı ile ilgili yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın, Prof. Numan Kurtulmuş 2018 Troia yılının önemine değinerek, sürecin başarısı için Bakanlık olarak tüm desteğin sağlanacağını ifade etti. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Av. Bülent Turan 2018 Troia Yılı ile birlikte Çanakkale ve Türkiye turizmi için önemli bir katma değer üretileceğini ifade ederek, süreç ile ilgili bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik alt ve üst yapı çalışmaları başta olmak üzere, uluslararası etkinlikler ve tanıtım çalışmalarının başarıya ulaşması için yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini belirtti.
“BÜLENT TURAN; 2018 TROİA YILI İLE BİRLİKTE ÇANAKKALE VE TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER ÜRETİLECEK”
Turan “Amacımız Troia’nın da dahil olduğu dünyanın en kıymetli kültürel miras alanlarına ev sahipliği yapan Troas bölgesinin içinde yer alan Assos, Alexandra Troas, Apollon Smintheus, Parion gibi değerlerimizin de ihya edilmesidir. Bilindiği üzere girişimlerimiz sonucunda Assos UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine kabul edildi, bundan sonraki süreçte daimi listeye girmesi için çalışmalarımız sürecektir.
40’a yakın sektörün gelişmesine öncülük yapan turizm sektörünün gelişmesi için tüm paydaşlar ile büyük bir uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede sürdürülebilir, kırsal kalkınmayı destekleyen, alternatif turizm çeşitliliğini destekleyen destinasyon pazarlaması odaklı çalışmalarımızın birçok bölgeye örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz.” dedi.
Heyet son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Sayın, İrfan Önal’ı makamında ziyaret etti. Yapılan toplantıda Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından 2018 Troia yılı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katıldığı uluslararası turizm fuarları başta olmak üzere yurtdışı tanıtım mecralarında Troia’nın ağırlıklı tema olarak kullanılacağını, uluslararası kültür ve sanat alanlarında etkinliler planlandığını belirtti. Aynı zamanda 2018 Troia Yılı kapsamında güçlü bir iletişim ve tanıtım stratejisi geliştireceklerini ifade etti. Genel Müdür İrfan Önal Tanıtma Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan 2018 Troia Yılı koordinasyon birimi tarafından bağlı kurumlar ile toplantılar yapıldığını, toplantılar sonucunca uluslararası etkinlik projeleri üzerinde çalışıldığını, yakın zaman diliminde bu projeler ile ilgili detayları için Çanakkale Valiliği koordinasyonunda 2018 Troia Yılı heyeti ile görüşüleceğini belirtti.



kaynak : www.bulendengin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder