5 Nisan 2017 Çarşamba

Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği


Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği

Ortak Komite Toplantısı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin başkanlığında gerçekleşti.  Çanakkale İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Çanakkale SGK İl Müdürü Vekili Hilmi Ercan, Çanakkale Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Tahsin Kalpakoğlu kürsüye gelerek bölgede yürütülen istihdam seferberliği çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, “İşçi bulmaya, nitelikli iş gücü yetiştirmeye, işçi-işveren anlaşmazlıklarına, istihdamı koruyucu ve arttırıcı mali destekler vermek için çalışıyoruz. Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde toplam 607 bin istihdam edilmiş çalışan var. Türkiye’de 2017 yılına ait açıklanan son işsizlik rakamı 10,9 Çanakkale’de ise 6,7 olarak gerçekleşti.”
“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE ÇANAKKALE TÜRKİYE GENELİNDE ÖNDE GİDİYOR”
Çanakkale SGK İl Müdür Vekili Hilmi Ercan, “İstihdam Seferberliği ile birlikte Çanakkale ilinde yaratılan artı istihdam sayısı 3.386 ‘ya ulaşmıştır. Bu sayı Türkiye’de başlatılan istihdam seferberliğinin çok üzerindedir. Emeği geçen tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum.”
Çanakkale Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Tahsin Kalpaklıoğlu, “ 1 Şubat 2017’den itibaren ilave olarak işe alınan işçi ücretlerinden kesilen Gelir Vergisi; Asgari Geçim İndirimi düşüldükten sonra kalan miktar Gelir Vergisi terkin sistemi ile yok ediliyor. Burada önemli olan husus işverenlerimizin yanlış beyan vererek cezai müeyyideye maruz kalmamalarıdır.”
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6.500’ü aşkın üyesini temsil eden 21 Meslek Komite temsilcileriyle bir araya gelmekten Yönetim Kurulu olarak son derece mutlu olduklarını ifade ederek, İŞKUR, SGK ve Vergi Dairesi yetkililerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edilmesi hedeflenen “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği”  projesi hakkında bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sınırlı Sorumlu Çanakkale Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi tarafından “Başka Bir Okul Mümkün” projesi hakkında Komite ve Meclis üyelerine sunum gerçekleştirildi.  Başkan Bülend Engin; “Allah devletimize ve milletimize güç kudret versin. ÇTSO olarak bütün üyelerimizin devletimizin yanında olduğuna inancımı yineliyor sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak : www.bulendengin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder