16 Mart 2017 Perşembe

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bülend Engin’in Başkanı olduğu ÇTSO’yu Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bülend Engin’in Başkanı olduğu ÇTSO’yu Ziyaret Etti


T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek ÇTSO Üyeleri, İldeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar, kamu kurumları temsilcileri ile bir araya geldi.
Toplantı öncesinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü anısına orijinal 1915 Çanakkale Harp Madalyası takdim etti.
Toplantıda, Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı, Çanakkale Milletvekili Sayın Ayhan Gider, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. 
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102.Yıldönümü haftasında 102 yıl önce verilen mücadele ile Çanakkale Ruhunun bu topraklarda doğduğunu, gelinen bu günde Ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların yine aynı güçler olduğunu ama Türk Milletinin aynı ruh ile mücadelesini verdiğini ifade etti.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 102. Yıldönümü kutlamaları haftasında İlimizi teşriflerinden dolayı Sayın Bakana ve ayrıca Hükümetimizin özellikle son dönemde yıldızı parlayan Çanakkale'mize gösterdiği ilgi ve destekler için teşekkür etti.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin manevi Başkenti Çanakkale'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, " Öncelikle bu güzel mekanda bizlere ev sahipliği yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına teşekkür ederim. Ecdadımızın canı pahasına savunduğu bu kutsal topraklar yaşanan kahramanlık hikayesine birebir şahit oldu. Son dönemde Ülkemiz üzerinde oynanmak isteyen oyunları bozmak için aynı güç ve aynı ruh ile birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan "2018 Troia Yılı" çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bakanlık olarak yurt içinde ve dışında her türlü desteği vermeğe hazırız." dedi ve akabinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin'e bu konunun çok önemli olduğunu belirterek çalışmaların titizlikle takibini istedi.
Ziyaretin sonunda Bakan Çavuşoğlu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin'e günün anısına Bakanlık plaketi verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder