9 Mart 2017 Perşembe

Bülend Engin'in Başkanlığını Yaptığı ÇTSO Yönetim Kurulu 6 No’lu Meslek Grubu Üyeleri İle Toplandı



Bülend Engin'in Başkanlığını YaptığıÇanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak, tekstil, teknoloji ve elektronik, doğal gaz tesisatı ve ısı sistemleri ile iştigal eden üyelerimizden oluşan 6 no'lu Meslek Grubu Üyeleri ile bir araya geldi.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı T. Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk ErdoğanEmin Bacak, Meslek Komite Başkanı Sebahat Kaya, Komite Başkan Yardımcısı Batuhan Eyit, Meclis Üyesi Ersin Kahraman, meslek grubu üyeleri ve Genel Sekreter Sema Sandal'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2016 Temmuz ayında gerçekleştirilen ilk toplantıda görüşülen konular hakkında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semizoğlu, bir önceki toplantıda gündeme getirilen ara eleman sıkıntısı ile ilgili girişimlerin yapıldığını, İŞKUR Hizmet noktası olarak protokol yapıldığını, üyelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimler düzenlendiğini ve diğer Kurumlarla yapılan görüşmelerde gündeme getirdiklerini ifade etti. Ayrıca Çanakkale Ticaret Sitesi ile ilgili çalışmalar ve meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Semizoğlu Midilli seferleri ile ilgili yapılan görüşmeler ve çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 10 yıldan fazla süredir başlaması istenen ancak karşılıklı görüşmeler, yazışmalar ve ziyaretlerden öte bir yol alınamayan Midilli seferlerinin bir an önce başlaması konusunda sektör temsilcisi Meclis Üyelerimiz ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile birlikte Yönetim Kurulunda seferlere talip olan Firma ile dört saat süren bir toplantı yapıldığını belirtti. Toplantı sonucunda Bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacağından kimsenin şüphesinin olmadığı seferlerin, bu sezona yetişmesi için en uygun lokasyonun gerekli izinleri alınmış ve yatırımları tamamlanmış olan Küçükkuyu olduğu noktasında görüş birliğine varıldığını ve Firmadan seferlerin Çanakkale'ye en fazla katkı sağlayacak şekilde programlanmasının talep edilerek tüm tur programlarının Çanakkale odaklı, konaklamalı ve Avrupalı turisti de hedef alacak şekilde bölgede başka bir lokasyon dahil edilmeden planlanması taahhüdü alındığını, bu çalışmalar sırasında Çanakkale içerisinde acentelikler verilmesi, rehber, tur aracı ve transfer aracı ihtiyaçların Çanakkale'den temin edilmesi planlandığını, ayrıca söz konusu Firmanın; İskele hinterlandı, Midilli'ye uzaklığı ve kara ulaşım ağı dikkate alındığında ikinci en uygun nokta olan Büyükhusun'da yapılacak iskele çalışmalarına maddi destek sağlama ve Büyükhüsun tamamlandığında Küçükkuyu'dan yapılan Midilli seferlerini iptal ederek Büyükhusun'dan devam edeceğinin teyidinin resmi yazı ile alındığını belirtti.
Meslek grubu üyeleri de; Çanakkale'de konaklama süresini ve turizm hareketliliğini artıracak, İlin tanıtımına katkı sağlayacak olan Midilli seferlerinin başlaması için geciken her günün İlimiz ve Ülkemiz ekonomisi için bir kayıp olduğunu, seferlerin bir an önce başlaması için en ivedi çözümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini, her türlü çözümün çözümsüzlükten iyi olduğunu ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder