29 Mart 2017 Çarşamba

Bülend Engin Başkanlığında ÇTSO Tüm Organlarıyla Bir Araya Geldi


Mevzuat gereği Mart ve Eylül aylarında yapılması gereken Ortak Komite Toplantılarının ilki 29 Mart 2017 Çarşamba günü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin başkanlığında gerçekleşti.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin konuşmasında; “Öncelikle 18 Mart’ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ülkemiz için, Çanakkale’miz için hayırlı olmasını diliyorum. Başta hükümetimiz olmak üzere, emeği geçen herkese buradan gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, ÇANAKKALE’NİN DIŞA AÇILMASINDA VE MARKALAŞMASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERE SAHİP OLACAKTIR. KÖPRÜNÜN AÇILDIĞI GÜN BAŞTA ÇANAKKALE OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZİN ULAŞIM BAYRAMI OLACAKTIR.”
Çok kıymetli arkadaşlarım,
Memleketimizde anayasa referandumu ortamındayız. Çanakkale’de bu gündemin içindeyiz. “Evet” diyenler de “Hayır” diyenler de yoğun bir kampanya sürdürüyor.
Tam da bu zamanlarda dünyada faşizmin yükseldiğini görüyoruz. Demokratlık ambalajını giymiş ama içleri faşizm solucanlarıyla dolu ülkelerin son zamanlarda yaptıklarını görüyoruz. 
Türkiye’ye, vatandaşlarımıza yönelik gayri hukuki ve gayri ahlaki davranışlarına şahit oluyoruz. Medeni ve demokrat denilen ülkelerin aslında nasıl da vahşi ve antidemokrat olduklarını görüyoruz.
Maalesef sözde medeni bu devletler belirli kisveler ve bahaneler altında FETÖ’yü kollayarak kucak açıyor; Devletimizin her türlü teröre karşı yürüttüğü mücadelede hep birlikte arkadan vurmaya devam ediyorlar.

Medeniyet ambalajlı bu faşist ülkelerin, ülkemize yönelik hasmane tutumlarını devletimiz de biz vatandaşlar da not ediyoruz.
Yaşananları tek tek anlatmaya gerek yok. Tüm bunları hatırlatmaktaki amacım ülkemize, vatanımıza daha çok sahip çıkma zamanında olduğumuzu vurgulamaktır.
Devletimize ve milletimize karşı yürütülen bu sistematik ve asimetrik savaşta memleketimize yapılan saldırıları ve oynanan oyunları görmeli, buna göre hareket etmeliyiz.
“DEVLETİN MİLLET, MİLLETİN DEVLET OLDUĞU ZAMANLARDAN GEÇTİĞİMİZ BİLİNCİ İLE DEVLETİMİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMA ZAMANINDAYIZ.”
Özellikle belirtmek isterim ki PKK ve FETÖ’ nün karşısında Devletimizin yanında yer almayanların, fiziken olmasa bile kalben birlikte olanların da aramızda yeri yoktur.
Askerimize, devletimize, milletimize kurşun sıkanlarla dolaylı da olsa kucak kucağa olanlar şerefsizdir, vatan hainidir.
Ülkemiz için devletimiz için gelecek kuşaklarımız için... Bu memleketin ebediyete kadar hür yaşaması için... Birlik beraberlik zamanındayız.
Bir daha Sevr’lerin yaşanmaması için bir olacağız. Bizler üretmeye devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız. Ama uyanık olacağız. Dostumuzu düşmanımızı bileceğiz. Kimlerle el ele kol kolayız daha çok dikkat edeceğiz.
Düşmanla el ele kol kola olanları bu topraklar mutlaka bağrından kusarak atacaktır. Milletimizin temiz bünyesi ve eşsiz ruhunun bu virüsleri bünyesinde bulundurmasına ihtimal yoktur.
“DEVLETİMİZ BÜYÜK, MİLLETİMİZ ASİLDİR. ÇANAKKALE RUHUYLA BU ASİMETRİK SAVAŞTA YİNE GALİP GELECEĞİZ.”
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6.500’ü aşkın üyesini temsil eden 21 Meslek Komite temsilcileriyle bir araya gelmekten Yönetim Kurulu olarak son derece mutlu olduklarını ifade ederek, İŞKUR, SGK ve Vergi Dairesi yetkililerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edilmesi hedeflenen “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği” projesi hakkında bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Başkan Engin, “Allah devletimize ve milletimize güç kudret versin. ÇTSO olarak bütün üyelerimizin devletimizin yanında olduğuna inancımı yineliyor sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Toplantının sonunda, Sınırlı Sorumlu Çanakkale Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi tarafından “Başka Bir Okul Mümkün” projesi hakkında Komite ve Meclis üyelerine sunum gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder