16 Şubat 2017 Perşembe

İş Yaşamı Dışında Bülend Engin

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin çalışmayı ve üretmeyi çok seviyor.



Bülend Engin hayat felsefesini ‘Çalışmak, çalışmak, çalışmak’ olarak niteliyor ancak Engin’in iş dışında da bir hayatı var.

Bülend Engin, otomobil kullanımında hassas olduğunu, otomobilin marka ve modeliyle bir statüko aracı olmaması gerektiğini, işin ve üretimin bir parçası olması gerektiğini belirtiyor. Trafikte araç kullanma şeklinin, insanlara saygının ve kültürün ifadesi olduğunu düşünen Bülend Engin, “Kurallar canımızın sağlığı için var, kurallara uymakla kalmam, çevremdeki herkesin uymasını sağlamak için de her şeyi yaparım” diyor ve ekliyor; “Hayat mücadelesinde varlığı da yokluğu da bilirim. Araç tercihimde topluma saygıyı gözetirim. Yerine göre atlar, Doblo’yla da giderim.”

Bülend Engin yalnız yemek yemeyi sevmiyor ancak genelde akşam yemeklerini iş yaşamının bir parçası haline getiriyor. Tatlı aramam ama çaya hayır demem diyen Bülend Engin “Hayatım “üretim mutfağında” geçiyor. Yaşamımda en vazgeçilmez lezzet, ülkemize yeni bir üretim tesisi kazandırmanın lezzetidir” diyerek üretime verdiği önemi dile getiriyor. Yemek yemek için gittiği yerlerde servis personelinin işini iş yerinin sahibiymişçesine yapmasını, işini sahiplenmesini, hep daha iyi yapma atmosferini önemsediğini belirten Bülend Engin, ardından temizliğe, en son da yemeğin tadına bakıyor.

Bülend Engin sporu sevdiğini ancak en güzel sporun çalışmak olduğunu ve 1976’dan bu yana Galatasaray’ın 6025 numaralı divan kurulu üyesi olduğunu belirtiyor. Tatilini mutlaka ailesiyle değerlendirdiğini anlatan Bülend Engin, deniz kıyısı ve ormanın buluştuğu kıyıları özellikle de Çanakkale Assos, Gülpınar Babakale sahili ve Cunda Ayvalık bölgesini tercih ediyor.


En büyük hobisini çalışmak olarak niteleyen Bülend Engin, her türlü araştırma, felsefe ve teknik kitaplardan hoşlanıyor, televizyonda ise sadece haberleri takip ediyor ve Türk sanat ve güncel Türk müziklerini dinlemeyi seviyor. Bülend Engin dostluklarına önem verdiğini ve dostluk biriktirdiğini ekliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder