21 Şubat 2017 Salı

Ezine Gıda Organize Sanayi Bölgesi Projesi Ne Durumda?

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) girişimlerde bulunduğu Ezine Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerine, başta peynir olmak üzere süt ve süt ürünleri ihraç edememesinin temel nedeninin, bunun bir OSB içinde üretilememesi ve paketlenememesi olduğunu belirterek, aynı şekilde, zeytinin küspesinden dolayı ihracatta bir takım sıkıntılar yaşandığını vurgulamıştı.

Ezine Gıda İhtisas OSB’sinin ihracat pazarlarının önünü açacağını söyleyen Bülend Engin, “Süt ürünleri ihracatı yapamıyoruz. Avrupa’ya süt ürünlerinin girmemesinin nedeni OSB şartlarında üretim yapılamamasıdır. Peynircilik ve süt ürünlerinin daha gelişmiş olmasından dolayı Gıda İhtisas OSB’nin Ezine’de kurulması daha olumlu olacaktır” demişti.

Geçtiğimiz Aralık ayında ÇED olumlu belgesi alınan, 2017 yatırım programına giren Ezine Gıda İhtisas OSB'de yatırım için 40 yatırımcı firma ön talepte bulundu.

Bülend Engin: “Ezine Gıda OSB’nin kurulmasıyla birlikte istihdam artacak”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Ezine ilçesi Çınarköy mevkiinde yaklaşık 153 hektar arazi üzerine kurulacak Ezine Gıda İhtisas OSB ile birlikte Türkiye'de tüzel kişilik kazanan OSB sayısının 296' ya ulaştığını belirterek, "Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan, süt ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere, gıda ürünleri üretiminde faaliyet gösteren işletmelerin Gıda İhtisas OSB'nin kurulmasıyla birlikte; kümelenme modeli oluşturmaları ve marka değerlerini arttırarak AB ile rekabet edebilecek standartlara ulaşmaları hedeflenmektedir. Sanayicilerimize, Gıda İhtisas OSB aracılığı ile altyapısı hazır uluslararası standartlarda yatırım yapabilecekleri sanayi parselleri sunacağız" diye konuştu.

2017 yatırım programına alınan OSB'yi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Bülend Engin, "İhtisas OSB'de yer almak için şu ana kadar 40 yatırımcı firma ön talepte bulundu. OSB' de yer alacak firmalar, vergi muafiyetleri başta olmak üzere birçok teşvik avantajına sahip olacak. Ezine Gıda İhtisas OSB'nin hizmete girmesiyle birlikte ildeki istihdam oranında önemli artış ve kalıcı iş imkânı sağlanmasını planlıyoruz. Kısa vadede sağlanacak istihdamla beraber bölgemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ivme kazandırmak istiyoruz" dedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder