Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu (ÇTSO) ve 4 No’lu Meslek Grubu Üyeleri ile bir araya gelerek sektöre
dair değerlendirmelerini paylaştılar ve kararlar aldılar.
ÇTSO
Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak, un ve unlu mamuller, tatlı ve şekerleme,
bağcılık ile zeytin ve zeytinyağı yağı ürünleri üretimi ile iştigal eden
üyelerimizden oluşan 4 No'lu Meslek Grubu Üyeleri ile toplandı.
ÇTSO
Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin,
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet
Selçuk Erdoğan ve Genel Sekreter Sema Sandal ile
Meslek grubu sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda,
Meslek grubu üyelerine 2016 Haziran ayında yapılan toplantıda; görüşülen
konular üzerinde yapılan çalışmalar ve yazışmalar hakkında bilgi verildi.
Toplantıda ilk olarak un ve unlu mamuller sektöründe özellikte
ekmekte kayıt dışı üretim ve satışının yapıldığı dile getirilerek, denetimden
sorumlu Kurumlara denetimlerin sıklaştırılması konusunda yazı yazılmasına karar
verildi.
Zeytinyağı üretiminde karasu sorunu ile ilgili yapılan
çalışmalar değerlendirildi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşülmesine
karar verildi.
4 No’lu Komite Başkanı Bahar Yurt Güney Marmara Gıda Kümesi
projesi kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje
ile kümeye dâhil olan firmaların ihracat kapasitelerinin arttırılması, sektörde
ihtiyaç duyulan eğitim ve analizlerin yapılmasının amaçlandığı belirtildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder