25 Şubat 2017 Cumartesi

ÇTSO Başkanı Bülend Engin 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Konuşulduğu Toplantıdaydı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) düzenlenen ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in de katıldığı toplantıda, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün önemi hakkında konuşuldu.

Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, temeli 18 Mart'ta atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin "Çanakkale'nin, köprüyle özdeşleştiğini, tarımının, turizminin, sanayisinin köprüyle birlikte ulaşım imkânlarının artacağından dolayı daha farklı hale geleceğini hep beraber göreceğiz. Çanakkale'nin ulaşımı, sorun olmaktan çıkacak" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Çanakkale’nin stratejik olarak en özel illerden biri olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin kara, deniz ve hava aksına bakıldığında Marmara ile Ege'nin buluştuğu özel bir konumda bulunduğunu vurgulayan Turan, "Bu özel yerde turizmden, tarımdan, meseleye ekonomik ve siyasi hangi alan olursa olsun baktığımızda, en fazla katma değer üretecek bakanlıklarımızın başında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız geliyor." diye konuştu.

"Çanakkale'yi başka bir yere taşıyacak"


 İlettikleri her soruna çözüm odaklı destek aldıklarını anlatan Turan, şunları kaydetti:
"Çanakkale'nin köprüyle birlikte özdeşleştiğini, tarımının, turizminin, sanayisinin köprüyle birlikte ulaşım imkânlarının artacağından dolayı daha farklı hale geleceğini hep beraber göreceğiz. Çanakkale'nin ulaşımı sorun olmaktan çıkacak. Çanakkale'nin alt yapısı, otoparkı, köprüleri, Çanakkale'yi başka bir yere taşıyacak. Çünkü biz Çanakkale'nin çevremizin en özel illerinden biri olduğunu, coğrafyamızın en kıymetli illerinden biri olduğunu ve ne kadar çalışırsak çalışalım şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizi bildiğimizden dolayı çok çalışmak istiyoruz."

Vali Orhan Tavlı ise Türkiye'nin son yıllarda içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara ve 15 Temmuz gecesi yaşadığı hain darbe girişimine rağmen siyasi istikrarını, büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını sürdürdüğünü belirtti.

Bunun tüm dünyanın dikkatini çektiğine işaret eden Tavlı, ülke ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, yatırımların hız kesmediğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder