7 Şubat 2017 Salı

Bülend Engin’in Eğitime Verdiği Önem

Bülent Engin hem genel müdürlük yaptığı İÇDAŞ bünyesinde hem de Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde eğitim alanında yapılan yatırımlara olan desteğiyle tanınıyor.



Bülend Engin, eğitim alanındaki yatırımları destekliyor ve Çanakkale’de yaşayanlar için gurur verici okullar, tesisler, spor alanları kurmaya, tarihi mekânlara, kazılara destek olmaya devam edeceklerini her seferinde vurguluyor.

İÇDAŞ 2 sene önce Biga’ya mesleki eğitimi geliştirmek adına Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandırdı. Ayrıca geçtiğimiz sene Eylül ayında Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın makamında, Vali Hamza Erkal, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin ve İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı’nın imzaları ile İÇDAŞ Fen Lisesi ile ilgili protokol hayata geçirilmişti.

Fen Lisesi, Bodrum ile birlikte 4 katlı olacak ve 24 derslik bulunacak fen lisesinin içerisinde fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, kantin, 150 kişilik konferans salonu, 1 kapalı spor alanı, 2 adet çok amaçlı salon yer alacak.

Bülend Engin’den ÇOMÜ’ye Destek

Bülend Engin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) kente vizyon kattığını ve kültürel yapısını geliştirdiğini ifade ediyor. Engin ayrıca öğrencilerin barınma ihtiyacını yurtlardan karşılamalarının esnafa ve müteahhide yarar sağladığını belirtiyor.

ÇTSO üniversiteyi ihtiyacı olan Teknokent’e ve üniversitenin kendi projesine uygun bir şekilde ARGE merkezine kavuşturdu. Ayrıca var olan arsalarının altına 2 banka, üstüne 27 tane daire olan bir iş merkezi yaptırdı. ÇTSO buraların tüm gelirini üniversite öğrencilerine burs olarak veriyor.


Üniversitenin Çanakkale’ye katma değer kazandırdığını dile getiren Bülend Engin, her seferinde ÇOMÜ’ ye her zaman, her türlü desteği vereceklerini vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder