9 Şubat 2017 Perşembe

Bülend Engin’in Çevreci Kimliğini Tanıyalım

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin bölgede çevreyi koruma adına yaptığı hamlelerle de tanınıyor.



Bir demir-çelik işletmesi olan İÇDAŞ’ ta yapılan denetimler ve alınan önlemlerle çevre kirliliğine izin verilmiyor. İÇDAŞ denizden alınan suyu titanyum soğutma eşanjörleriyle proses işlemini gerçekleştirdikten sonra denize bırakıyor ve denize bırakılan suda balıklar yaşayabiliyor.

“Çimento sektöründe demir cevheri yerine tufal kullanılmasının daha az enerji kullanılmasını gerektirmekte ve sonuç olarak daha az enerji kullanılmasıyla atmosfere daha az sera gazı salınmasına neden olmaktadır” diyen Bülend Engin, her defasında gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmanın önemine değiniyor.

İÇDAŞ’ ın Çevre Faaliyetleri

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine de sahip olan İÇDAŞ’ ın Bekirli Termik Santrali, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olan ilk termik santraldir. 2012’de Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi ile Kalkınma Bakanlığı tarafından Türkiye’deki en iyi sürdürülebilirlik uygulamalarından birisi seçilen İÇDAŞ, “Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’na davet edildi. İÇDAŞ, Bekirli Termik Santrali ile de kömür yakıtlı enerji tesisleri içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre izni alan ilk ve tek kömür yakıtlı Termik Santrali oldu. Bülend Engin İÇDAŞ’ ta yürüttüğü çevre faaliyetlerine devam ediyor.

İÇDAŞ Çevre Ödüllerine Doymuyor

İÇDAŞ’ın çevreye verdiği önem sayesinde ilk olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni alırken, 2004’te İÇDAŞ elektrik ark ocaklı demir çelik tesisleri içerisinde, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı ve Türkiye’de ilk ve tek, Avrupa’nın ise sayılı şirketlerinden biri oldu. İÇDAŞ 2005 yılında İSO Çevre Ödülü’nü, 2006’da Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şahabettin Bilgisu Çevre Teşvik Ödülünü aldı. 2008’de AB Çevre Ödülleri Yönetim Kategorisi’nde Türkiye birincisi olarak Türkiye’ye Avrupa Birliğinde temsil eden İÇDAŞ, 2010 yılı Akdeniz Üniversitesi Türkiye ölçeğinde çevre hizmet ödülünü aldı. 2012’de İSO tarafından verilen Çevre Ödülleri’nde İÇDAŞ Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi ile birincilik ödülünü almaya hak kazandı. İÇDAŞ ayrıca 2012 yılı ortalarında sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi faaliyetleri dolayısıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından Rio’da Türkiye’yi temsil eden birkaç firmadan biri oldu. İÇDAŞ ayrıca 2013 yılında da İSO tarafından düzenlenen Çevre Ödülleri’nde “Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluk” ödülünü almıştı.

Bülend Engin’in Genel Müdürü olduğu İÇDAŞ, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir gelişim faaliyetlerine özellikle önem verdiği ve bu alanda adımlar attığı için bu ödüllere layık görülmüştü.

http://bulendengin.com/tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder