5 Şubat 2017 Pazar

Bülend Engin Ezine Peynirinin Gelişimi İçin ÇTSO'da Toplantı Yaptı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu süt ve süt ürünleri üretimi ile iştigal eden 3 no'lu Meslek Grubu Üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.

   


Toplantıda, katılanlara bilgiler verildi. Bir önceki toplantıda görüşülen konular üzerine yapılan çalışmalar, yazışmalar hakkında bilgi verildi. Peynir altı suyu ile ilgili sorunların devam ettiği, çözümü noktasında öncelikle ihtiyaç olan şeyin sektörde birlik ve beraberlik olduğu konusunda görüş birliğine varılarak Şubat ayı veya Mart ayı ilk haftasında sektörle bir toplantı daha düzenlenmesine karar verildi.

“Ezine Peynirinin Gelişimi İçin Oda Olarak Ne Gerekiyorsa Yapacağız”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Ezine Peynirinin gelişimi için Oda olarak ne gerekiyorsa yapılacağını, peynir altı suyu ile ilgili de proje yapılabileceğini belirtti.


Daha önce de sürekli olarak, Çanakkale’ye özgü Ezine peynirinin ve diğer ürünlerin gelişimi ve duyurulmasını destekleyen Bülend Engin, bu ürünlerin daha iyi bir şekilde ihraç edilebilmesi için bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına ihtiyaç duyduklarından bahsetmişti. Bu ihtiyaçtan dolayı Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasına karar verdiklerini ve 2 yılı aşkın süredir bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.

Kaynak: http://bulendengin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder