Çanakkale
Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu süt ve süt ürünleri üretimi ile
iştigal eden 3 no'lu Meslek Grubu Üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda, katılanlara bilgiler verildi. Bir önceki
toplantıda görüşülen konular üzerine yapılan çalışmalar, yazışmalar hakkında
bilgi verildi. Peynir altı suyu ile ilgili sorunların devam ettiği, çözümü
noktasında öncelikle ihtiyaç olan şeyin sektörde birlik ve beraberlik olduğu
konusunda görüş birliğine varılarak Şubat ayı veya Mart ayı ilk haftasında
sektörle bir toplantı daha düzenlenmesine karar verildi.
“Ezine
Peynirinin Gelişimi İçin Oda Olarak Ne Gerekiyorsa Yapacağız”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Ezine Peynirinin gelişimi için Oda olarak ne
gerekiyorsa yapılacağını, peynir altı suyu ile ilgili de proje yapılabileceğini
belirtti.
Daha önce de sürekli olarak, Çanakkale’ye özgü Ezine peynirinin ve diğer ürünlerin gelişimi ve
duyurulmasını destekleyen Bülend Engin,
bu ürünlerin daha iyi bir şekilde ihraç edilebilmesi için bir Gıda İhtisas
Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına ihtiyaç duyduklarından bahsetmişti. Bu
ihtiyaçtan dolayı Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasına karar verdiklerini ve 2 yılı
aşkın süredir bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.
Kaynak: http://bulendengin.com/
Kaynak: http://bulendengin.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder