2 Şubat 2017 Perşembe

Bülend Engin Çanakkale Turizmini Değerlendirdi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin Çanakkale’deki turizmin gelişmesi için atılan adımlardan ve yapılacak yatırımlardan söz etti.

                                                                       


Çanakkale, tarihi ve turistik açıdan önemli eserlere ve yapılara ev sahipliği yapan bir ilimizdir. Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale ilimiz 1. Dünya Savaşı’nda verdiği mücadeleyle dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu kahramanlık destanına imza atan şehitlerimiz için yapılan şehitliklerde bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekmektedir.

Bülend Engin şehre gelen turistlerin hoşça vakit geçirecekleri yerler aradıklarını ve bu alanların çoğaltılması gerektiğine değindi. Gelen turistlerin çoğu Şehitlik turu ’nu bir günde tamamlıyor ya da yarım gün gelmişse sadece o gece konaklıyor ertesi gün Şehitlik turuna devam ediyor diyen Engin turistleri en iyi şekilde ağırlanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bülend Engin Çanakkale’de Apollon Smintheus Tapınağı’ndan, Truva Atı’ na kadar turist çeken birçok cazibe merkezi olduğunu ve Çanakkale’de turistlerin geldiği zaman dokunacağı tarihi eserleri ve yerleri daha çok görünür kılmaya çalıştıklarını ifade etti. Engin ayrıca Çanakkale’nin deniz ve yat turizmine açılması gerektiğini bu alanda yapılacak yatırımların Çanakkale esnafına da katkı sağlayacağını belirtti.

Bülend Engin ÇTSO olarak kruvaziyer turizminin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve bu konuda adımlar attıklarından bahseden Engin, kruvaziyer iskelesi için etüdler yapıldığını ve fizibilite raporları hazırlandığını ancak birtakım bürokratik engellerden dolayı devam edilemediğini belirtti. Engin projeler arasında, 5 farklı dilde 2D ve 3D olarak izlenebilen Çanakkale Tanıtım Filmi, Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan Çanakkale Tuzim Haritası, Kiosk’lar ve ÇTSO Su Ada projeleri olduğunu ifade etti. 

6400 üye ve 21 tane komiteyle gittikçe büyüyen bir kurum olduklarını söyleyen Engin 
Çanakkale’ de ÇTSO olarak turizm alandaki çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: bulendengin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder