23 Aralık 2016 Cuma

Çanakkale'ye Yat Limanı İçin İmza Toplanıyor

Projenin öncülüğünü yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, "Bu bütün Çanakkale'nin, Çanakkalelilerin projesidir. Projeye 4 gün içinde 12 binin üstünde imza ile destek verildi" dedi.

Çanakkale’ye yat limanı yapımı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Projenin öncülüğünü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu sürecinde olan Yat Limanı'nın yeriyle ilgili eleştirileri de gayet normal karşıladıklarını ve teşekkür ettiklerini ifade etti.
Yat limanı için şimdiye kadar 12 bin 800 imza toplandığını belirten Engin, yat limanı yeri için Çanakkale sahilinde 7 alternatif bölgenin incelendiğini ve gerekli kriterlere en uygun bölge olarak Kuruçeşme Mevkii'ndeki proje alanı belirlendiğini belirterek, proje alanında batık cisim bulunmadığını, çevrenin korunmasına azami özen gösterileceğini söyledi.

ÇTSO Başkanı Bülend Engin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Yapılacak bütün iş ve işlemlerde çevrenin korunmasına azami özen gösterilecektir. Yer seçimi için çalışma yapılmadığı iddiaları doğru değildir. Kentimiz sahilinde Nara Burnu, Sarıçay, Kepez Dalyan mevkii, Karanlık Liman ve Barbaros mahallesi incelenerek gerekli kriterlere en uygun bölge olarak proje alanı belirlenmiştir. Yer seçimi yanlış diyenlerin eleştirilerine saygı duymakla birlikte, sürece yapıcı katkı sağlanabilmesi için doğru yer önerilerini proje kriterleriyle birlikte ortaya koyarak kamuoyu bilgisine sunmaları gerektiğini düşünüyoruz. Çanakkale Yat Limanı Projesi; Biga'dan Ezine'ye, Ayvacık'tan Lapseki'ye, Esenler'den Kepez'e, Fevzipaşa'dan Barbaros'a kadar bütün Çanakkale'nin, Çanakkalelilerin projesidir."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder