26 Aralık 2016 Pazartesi

Bülend Engin'e TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'dan Tam Not

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu anket sonuçlarında Çanakkale’nin bölgede  Ülkenin ekonomik geleceğinden en umutlu şehir olduğunu belirterek “ Bülend Engin  toplantıya katılamadı, kendisine iletirsiniz . Çanakkale’yi uçuruyor”  dedi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin ekonomik geleceğinden Çanakkale’nin en umutlu il olduğunu, toplantıya katılan Borsa Başkanı Kaya Üzen ile meclis Başkanı Abdullah Deniz’e dönerek, "Bülend Engin bey bu toplantıya katılamadı. Kendisine iletirsiniz. Çanakkale’yi uçuruyor" dedi.

Çanakkale En Umutlu Şehir

TOBB tarafından gerçekleştirilen “Bölge Toplantıları” kapsamında Marmara ve Trakya Bölge Toplantısı 21 Aralık 2016 Çarşamba günü TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı. Toplantıda oda ve borsaların faaliyetleri ve güncel gelişmeler istişare edildi. Bölgede yapılan anket çalışmasının değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu anket sonuçlarında Çanakkale’nin bölgede  Ülkenin ekonomik geleceğinden en umutlu şehir olduğunu belirterek “ Bülend Engin  toplantıya katılamadı, kendisine iletirsiniz . Çanakkale’yi uçuruyor”  dedi.
Bilindiği gibi Çanakkale ÇTSO, kendi iç tartışmalarını bir tarafa bırakırsak çok farklı projelere imza attı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütü ile ilk mücadeleyi de bu kurum yapmıştı. Bu mücadele hala devam ediyor.

Meslek Kurslarının Önemi

Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi  (MEYBEM) çalışmaları hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, Marmara Trakya Bölgesinde en çok sınav yapılan illerin başında Çanakkale’nin olduğu bilgisini vererek teşekkür etti.  Bilindiği gibi Odamızca 2016 yılında Duvarcı ve Betonarme Demircisi , Ahşap Kalıpçı, Metal Saç İşlemeci ve Çelik Kaynakçı, mesleklerine yönelik 5 adet Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlenmiştir ve 2017 yılında da düzenlenmeye devam edecektir.  Mesleki eğitime oda ve borsaların sahip çıkması gerektiğini söyleyerek Mesleki Eğitim Kurumlarının, Meslek Liselerinin kurulmasına da öncülük etmeleri, hatta bizzat inşa etmelerini istedi.


Desteklerden Faydalanın

Hisarcıklıoğlu konuşmasında üyelerin Oda ve borsaların yaptığı faaliyetlerden haberdar olması bunların mutlaka kamuoyu ve üyeler ile paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, oda ve borsa başkanlarına da tavsiyelerde bulundu. Komite, Meclis ve Yönetim Kurulu toplantılarda katılım konusuna dikkat edilmesi gerektiği ve toplantıya katılmama sonuçlarına yönelik hükmün uygulanması konusunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu bu hükmü uygulamayan Yönetim Kurulu Başkanlarının da  bizzat suçlu olacağını ifade etti. Oda ve Borsaların bölgelerin ihracatını artırmaya yönelik sorumlulukları olduğunun altını çizen TOBB Başkanı bu konuyla ilgili olarak da “ İş gezileri düzenleyin ancak, bu turistik gezi olmasın, gerçekten iş gezisi olsun. Oda ve borsa paraları kamu parasıdır, bu paralarla gezmeyin, KOSGEB’den yararlanın, diğer  desteklerden faydalanın, üyelerinizin önünü bu fırsatları değerlendirerek açın” dedi.

Nefes Kredisi ve Sonrası

İflas Erteleme sisteminin mevcut hali ile suistimal edildiği, sadece bu iş için mali danışmanlık ve hukuk büroları açıldığı örneklerle gösterildi ve sistemin dengeli ve adil bir yapıya kavuşturulması için TOBB tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 1 + 4 yıl olan sürenin 1+1 olarak değiştirildiği, iyileştirme projesinin nitelikli hale getirildiği, kayyım sicili oluşturulduğu belirtildi.  Toplantıda ayrıca, TOBB Nefes Kredisi uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kampanyaya aktaracak parası olmayan ya da az olan bazı oda ve borsa başkanlarının kendisini arayarak kendi şahsi mevduatlarını bu kampanyada üyelerine kaynak göstermek istediklerini belirtti ve araştıracaklarını söyleyerek hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.

ÇTSO Önerisi Gündemde

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın da defalarca TOBB’ne ileterek talep ettiği bir konu olan  Dijital Dönüşüm Projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili bilgi verildi. Bu sistem ile 2017 Şubat ayından itibaren belge işlemleri, aidat ödemeleri, belge başvurusu gibi işlemlerin Oda’ya gelmeden online verilmesi sağlanacak. Ayrıca tüm kamu servisleri ile de tam entegrasyonu olacak sistem için Odamızın alt yapısında da gerekli yatırımlar ve hazırlıklar yapıldığı bildirildi. Şirket Kuruluşunda Odaların tek durak ofise dönüşmesi çalışmalarında şirket kuruluş işlemlerinin noter huzurunda yapılan sözleşme, imza tasdiki vs, harç tahsili konularında Odalara ve Ticaret Siciline yetki verildiği ve bu suretle Türkiye’nin Doing Business’ta 94. sıradan 14. sıraya çıkarılacağı belirtildi.

Kaynak : http://bulendengin.com/tr/Bulend-Engine-TOBB-Baskani-Rifat-Hisarcikliogludan-Tam-Not

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder