23 Aralık 2016 Cuma

Bülend Engin : Eski defterleri karıştırmayalım

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ' nın Haziran ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fur Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapıldı . Meclis Toplantısı'nın bu ayki konuğu Çanakkale Ticaret Sitesi , Ezine Gıda İhtisas OSB ve Fuar ve Ticaret Merkezıprojeleri ile ilgili olarak sunum yapan Bilim Sanayı ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Haşım Cihan Demirköprülü oldu.


Meclis toplantısının açılıs konusmasını yapan Meclis Başkanı Yardımcısı Fahrettın Ersoy , İstanbul Sanayi Odası ' nın düzenlediği Türkiye ' nin  Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında bu yıl 72. İÇDAŞ Elektrik i 114. Kaleseramik ve 428. Doğtaş Kelebek Mobilya olduğunu belirtti . Ersoy , " Üretimlerini Çanakkale ' de yapan bu şirketleri tebrik ediyor , başarılarının devamını diliyor ve bir sonrakı yıl bu sayının artmasını diliyoruz " dedi .
 Meclis ' i Yönetim Kurulu adına bilgilendiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin de , Ezine Gıda İhtisas OSB için Bakanlıkça yer seçim süreci başlatıldıgını belirterek , " Bakanlıktan gelen 2 uzman personel yerinde incelemeler yapmış , ilgili kurumlarla görüşülerek bu sğreöte yapılması gerekenler belirlenmiştir " dedi . 
ÇTSO Başkanı Bülend Engin , TOBB & ÇTSO ETÜ fakültesi konusunda da Meclis ' i bilgilendirerek , iki fakültenin isimlerinin belirlendiği , TOBB ETÜ Üniversite Senatosu Tarafından kabul edildiğini Mütevelli Heyeti tarafından onaylandıgını , 10 Mayıs 2013 tarihinde YÖK ' e gönderildiğini belirterek , YÖK ' ten cevap gelmediğini , konuyla ilgili olarak TOBB ETÜ ' den gelen yazıyla birlikte Meclis üyelerine sundu .
Bülend Engin , konuşmasında , " Hiçbir projemizi gündem yaratmak ya da gündemde kalmak için ya da başka mecralara basamak olsun diye üretmedik . Söz hakkı şov hakkı değildir . Bizim projelerimiz Çanakkale ' nin projeleridir , kazanan Çanakkale olacaktır , şahısların hedefi söz konusu değildir , şahısların kazanması devri ÇTSO ' Da sona ermiştir " dedi .
Bülende Engin , devamsızlık nedeniyle üyeliği düşen Meclis üyeleriyle ilgili konuşmalar sırasında , " Eski defterleri karıştırmayalım " diye konuştu . 
" SÖZ HAKKI ŞOV HAKKI DEĞİLDİR " 
ÇTSO Başkanı Bülend Engin ' in  Haziran ayı Meclis Konuşması şöyle ; 
" Konuşmama başlarken öncelikle ; içinde bulundugumuz mübarek Ramazanayının bolluk , bereket getirmesi ve hayırlara vesile olmasını dileklerimle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum . Biliyorsunuz , Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak , üyelerimizin rekabet gücünün artırılması , İlimizin kalkınması ve gelişmesine daipr projeler yapmak ve bunları desteklemeyi öncelikli görev edindik . Tüm iş programlarımızı , stratejik planlarımızı bu anlayış üzerine oturttuk ve sadece Çanakkale'nin , Ülkemizin kazanmasını hedefledik . 
Bir kısım projelerimiz hayata geçirdik , Çanakkale'ye kazandırdık . Bir kısım projelerimiz ise ne yazıktır ki bürokratik engellere takıldı . Prjolerimizin her aşamasını Meclis toplantılarımızda bilgilendirmelerimizde Oda 

tarihinde görülmeyen şeffaflıkla sizlere paylaşıyopruz . Hiçbir projemizi gündem yaratmak ya da gündemde kalmak için ya da gündemde kalmak için ya da başka mecralara basamak olsun diye üretmedik .
TOBB & ÇTSO ETÜ 2 fakültesi için 21 Kasım 2012 tarihinde imzalanan protokolümüzü de resim çektirmek için imzalamadık . Önce 2 fakültenin isimleri belirlendi , Üniversite Senatosu tarafından kabul edildi ve Mütevelli Heyet tarafından onaylanarak TOBB ETÜ tarafından yansıda 
gördüğünüz 10.05.2013 tarih ve 2039 sayılı yazı ile YÖK ' e gönderildi . Halen cevap gelmediğine dair TOBB ETÜ Yazısını da görüyorsunuz .
8 Nisan 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında İlimizin çözüm bekleyen konuları ile bilrikte gerçekleştiremediğimiz tüm projelerimizi Başbakan Sayın Ahmey Davutoğlu'na ve 8 bakanımıza sunma fırsatım oldu . TOBB tarafından 15.06.2015 tarihi yazı ekinde gönderilen 3 dakika ile sınırlandırılan konuşmama ait CD ' yi sizlerle de paylaşmak istiyorum 
" OSB ' DE YILLARDIR ÇÖZÜM ADINA BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI " 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkale'nin hak ettiği konuma gelmesi için , benim işim mi onun işi mi demeden doğru bildigimizi yapmaya devam etmekteyiz ...Bize verilen görev icraat ise icraatın içinde oluruz . İcraatın içinde olamıyorsak da kıyısından kenarından yapışarak makam koltuk işgal edemeyiz . 
Biliyorsunuz Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nde de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktaydım . Çanakkale Ticaret ve Sanayi odası , OSB kurulduğundan beridir OSB Yönetimindedir . Ne yazıktır ki yıllardır çözüm adına bir arpa boyu yol alınamamıştır . 
OSB Yönetiminde görev yaptığımız kısa süre içerisinde ; Organize Sanayi Bölgesınde elektrik iletim hatlarının gereklı bakımı yaptırılarak elektirik kesintilerinin kısmen azaltılması , trafo binasının güçlendirilmesi , boya işi , OSB İdare bınasının dış ve iç boya , iç tadilat işleri , kullanım suyu polietilen borusunun değişimi , trafo önü yağmur suyu gider ve ızgara işi , karayolu altı menfez içi çelik boru değişimi ve giriş çevre düzenlenmesi gibi işleri bizzat takip ederek yaptırdık . 
Arıtma sorununun çözümü için GMKA'na verilecek arıtma denge havuzu projesinin tüm alt yapı çalışmalarını hazırlatarak OSB Müdürne GMKA'na başvuru yapması için teslim ettik .Temennimiz biran önce projenin hayata geçirilmesidir .
Bir Sayın Meclis Üyemiz bu salonda bir sene önce şikayetlerini dile getirmiş , ayda 6-7 bin TL vidanjör parası verdiğini haykırmıştı .Çanakkale'nin kanalizasyon i arıtma sorununu Oda'nın görevlerine mal ederek benim de dahil oldugum emekli sınıfın harıcındekı tüm Çanakkale önce bir kendilerine sormalıdır .

Organize Sanayi Bölgesi'nin yeterli doluluğa ulaşması ile birlikte yönetiminin tamamen işadamlarına bırakılması yönunde OSB Yönetımınde alınan karara ÇTSO uymuştur ve OSB Yönetımınden ve Başkan Vekilliğinde feragat edilmiştir .
 Bizim amacımız iş dünyasının öünün tıkamak değil , açmaktır . Meclisimizde oybirliği ile alınan karar ile raporunu hazırladıgımız Ezine Gıda İhtisas OSB için Bakanlıkça yer seçim sürecı başlatılmışttır . 11 Haziran 2015günü Bakanlıktan gelen 2 uzman personel yerinde incelemeler yapmış i ilgili kurumlarla görüşülerek bu surecte yapılması gerekenler belirlenmiştir . Sürecın her aşaması her zaman oldugu gıbı yıne sızlerle ve tum uyelerımız ile paylaşılacaktır . Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerimizden asla taviz verilmeyecektir . Bunun en büyük takıpçisi de Odamızın gerçek sahıbı uyelerımı olacaktır . 
Çünkü bizim projelerimiz Çanakkale ' nin projeleridir , kazanan Çanakkale olacaktır , şahısların hedefi söz konusu değildir , sahısların kazanması devri ÇTSO ' da sonra ermiştir . İnşallah , Gıda İhtisas OSB ile , Çanakkale markaları , tüm dünyada layık oldugu değeri bulacaktır .
Bir komitemizin talebi üzerine , Çanakkale ' nin deniz ticareti tarhini arastırmak görevini bizzat üstlendık . Pek çok bilgi , belge topladık ve toplamaya da devam edıyoruz . İnşallah önumuzdeki ay da bu bılgılerı sızlerle paylasacağız . Mübarek gun sozu daha fazla uzatmak ıstemıyorum . Ramazan Bayramınızı sımdıden kutlar , sağlık ve huzur içinde , ailelerinniz ile birlikte nice bayramlar , işlerinizde hayırlı kazançlar dilerim . " 
KÜMELENME DESTEK PROGRAMLARI SUNUM 
Meclis toplantısında daha sonra , ÇTSO ' nun Çanakkale Ticaret Sitesi ve Ezine Gıda İhtisas OSB , Fuar ve Ticaret Merkezi projeleri ile ilgili olarak , kümelenme konusunda sunum yapmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Haşim Cihan Demirköprülü kürsüye geldi . Sanayide kümelenmenin tanımına ve faydalarına değinen Demirköprülü , " Benzer faydaları kurmayı planladığınız Ezine Gıda İhtisas OSB ' ye de uygulayabiliriz " dedi . Demirköprülü , fuar-ar-ge,marka geliştirilmesi gibi konuların da desteklenen faaliyet grupları içine girdiğini ifade etti . 
Meclis toplantısında , daha sonra Hesap İnceleme Komisyonu'nun 2015 Mayıs ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve onaylanması , başvuruda bulunan üyelerin Azami Fiyat Tarifelerinin onaylandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder