22 Aralık 2016 Perşembe

Başkanlığını Bülend Engin'in Yaptığı ÇTSO Üyelerine Kredi İmkanı


Başkanlığını Bülend Engin'in Yaptığı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Üyelerinin 5.000.000 TL Tutarında Kredi Kullanmalarına İmkan Sağlayan Kaynak Aktarımı Yapıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin oda ve borsaların katkıları ile KOBİ'lere yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği Nefes Kredisi Kampanyası ile ilgili çalışmalar son aşamada. 
Proje kapsamında; TOBB tarafından tahsis edilecek kaynağa ilave olarak Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ayrıca kaynak ayırarak üyelerinin kredi imkanını 5.000.000 TL daha arttırıyor. % 7,50 faiz oranı ile aktarılacak kaynak üzerinden üyelerimiz yıllık % 9,90 faiz oranından 1 yıl vadeli ve aylık eşit taksitli ödemeli olarak kredi kullanabilecek.

Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine Müsteşarlığının sağladığı destekle Kredi Garanti Fonu A.Ş.'ne ait olacaktır. 
Bilindiği üzere; ÇTSO Yönetim Kurulu Mart ayında bir karar alarak Meclisimiz ve İlimiz Oda ve Borsaları Ortak Toplantısında zor durumda olan üyelerimiz için aşağıdaki şekilde bir öneri paketi sunmuş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletmişti:
1- Öncelikle zor durumda olan üyelerimiz için bir fon oluşturulması,
2- TOBB'ne ödenen oda ve borsa paylarının fona aktarılması.
3- TOBB ve iştiraklerinden işadamlarının aldığı maaş, huzur hakkı, yol gideri, harcırah vs adında her türlü ödemelerin bu fona aktarılması.
4- TOBB'nin bankalardaki mevduatının her ile düşen oranındaki meblağın fonda kullanılması.
5- TOBB'nin seyahatlerinde katılımcıların hissesine düşecek ve TOBB ya da oda ve borsa bütçelerinden harcanan yol, konaklama, yeme içme giderinin bu gezilerden muaf tutularak fona aktarılması.
TOBB tarafından uygulamaya konulacak projede ise; TOBB 100 milyon TL mevduat kaynağı tahsis ediyor ve projeye katılacak oda ve borsalardan da tahsis edecekleri kaynak için taahhüt alıyor.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, KOBİ statüsünde üyelerine kullandırılmak üzere TOBB tarafından bildirilen bankalarda Oda adına açılacak hesaplara kaynak aktarmayı taahhüt etmiştir.
Projenin hayırlı ve üyelerimize nefes olmasını diliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder